1980 – 1989

Op 20 april 1985 gaf het koor een vierkorenconcert i.s.m. Liederkranz 1861, Nieder-Weisel, Mannenkoor Fortissimo uit Bergen op Zoom, Zangvereniging Vivace uit Hout-Blerick en Blericks Mannenkoor. “De Staay” was afgeladen vol en de uitvoering werd een groot succes. Vooral het optreden van Fortissimo oogste veel bijval. Het eerste lustrum van dirigent Vincent Oostenbrink bij ons koor. Tijdens een Frühschoppen de volgende dag werden 3 jubilarissen t.w.Wiel Hendrix, Jan Gerritzen en Sjraar Thijssen gehuldigd voor hun 25 jarig lidmaatschap. Het jaar 1986 begon met een samenwerkingsconcert in het gemeenschapshuis “Holtheim”in Hout-Blerick b.g.v. het 10 jarig bestaan van de G.Z.V.”Vivace”. Op 18 mei had een concert plaats in de parochiekerk van Thorn in samenwerking met een blazersensemble van harmonie-orkest St.Michaël uit Thorn, dit in het kader van een cultureel zomer-evenement, als voorbereiding op ons voorjaarsconcert op 23 mei 1986 in de “Maaspoort” met het volledige harmonie-orkest St.Michaël o.l.v. Heinz-Friesen, de sopraan Jolanda Sengers en Joop Kranen (piano). Uitgevoerd werd met het Blericks Mannenkoor o.a.”Dir Seele des Weltals” en “La Vergine degli angeli” beide van W.A.Mozart.

De uitvoering vond plaats in de St.Antoniuskerk te Blerick met medewerking van het jeugdkoor “Cantate”, de alt Nellie Janssen, een geselecteerd kopersensemble uit harmonie “St.Caecilia” Joop Kranen (piano) en Leo Pustjens (slagwerk).
Als dank voor zijn grote verdiensten benoemde het bestuur Gerard Franck ook tot ere-dirigent. Op 27 januari 1980 droeg hij de dirigentenstok over aan Vincent Oostenbrink uit Blerick die tot 1 januari 1992 bij het koor bleef.
Vincent Oostenbrink voerde een nieuwe wijze van repeteren in, de z.g.partijrepetitie. Deze manier van repeteren leverde een enorme tijdbesparing op. Na de pauze repeteerde het koor gezamenlijk het ingestudeerde. Dit vond plaats in het nieuwe verenigingslokaal zalencentrum “De Staay”, dat werd gewisseld na 21 jaar zaal “Tivoli”. Op 13 september 1980 presenteerde het koor zich door middel van een donateursconcert in samenwerking met Fanfare Wilhelmina uit Vlierden.

Van 12 t/m 15 juni 1981 ging het koor voor het eerst met Vincent Oostenbrink naar Andelsbuch, dat dat jaar zijn negenhonderdjarig bestaan vierde. Het gezelschap bestond uit ongeveer 150 personen: zangers en partners en sopraan Susanne van Bael en pianist Joop Kranen. Het werd een fantastische reis met veel zang, zon en plezier.
Vriendschapsbanden werden gesmeed met Männerchor Eintracht 1882 uit Düsseldorf-Mörsenbroich, dat zijn 100 jarig bestaan vierde. Dit resulteerde in een jubileumconcert in de Robert Schumannsaal in Düsseldorf. Een van de muzikale hoogtepunten in 1982, maar ook de deelname aan het korenfestival in de tuin van Schloss Rheydt. In het kader van het op handen zijnde zevende lustrum van het Blericks Mannenkoor wees het district Limburg van de Federatie van Nederlandse Zangersbonden de organisatie van de Federatieve Limburgse Zangersdagen toe aan ons koor .Ze werden gehouden op 23 en 24 oktober 1982. Zeventien koren met totaal 900 zangers namen deel. 
Op 18 september 1983 werd het 35 jarig bestaan gevierd en begonnen met een Eucharistieviering in de St.Antoniuskerk met de nieuw ingestudeerde “Missa in honorem Angelorum” van Jan Nieland. Op 24 november gaf het Blericks Mannenkoor o.l.v.Vincent Oostenbrink een lustrumconcert in de St.Antoniuskerk, i.s.m.harmonie” St.Caecilia”, de solisten Paul en Jan Symons, Joop Kranen, Susanne van Bael en Wiel Goppel. Stichting Dipos Producties uit Grubbenvorst maakte van dit concert live-opnames, die op muziekcasette werden uitgebracht

In 1984 werd van 7 t/m 9 juli een driedaagse concertreis gemaakt naar Koblenz. Op uitnodiging van Sängerkreis Koblenz-Stadt werd geconcerteerd onder het motto “Musik beherrscht die ganze Welt”, tijdens een internationaal korenfestival in de Rhein-Moselhalle. Zondagmorgen verzorgde het koor de Eucharistieviering in Sankt-Kastorkirche met de “Missa in honorem Angelorum” van Jan Nieland met de sopraan Susanne van Bael en de organist Joop Kranen.Het was zowel voor de zangers als voor de kerkgangers een emotionele en indrukwekkende ervaring.

Ook in 1986 bestond “Liederkranz 1861”, uit Nieder-Weisel 125 jaar en op 21 september gaf het Blericks Mannenkoor zijn medewerking aan een internationaal concert in het Bürgerhaus in Butzbach. Als afgevaardigde van de gemeente Venlo was aanwezig wethouder Theo Stroeken en namens het K.N.Z.V. Sjraar Billekens. Tijdens een gezellige feestavond in de “Mehrzweckhalle” werden onze leden Bert Vloet en Jan Knorr door voorzitter Oswald Krausgrill gedecoreerd met de “Silberne Ehrennadel” van M.G.V.”Liederkranz 1861″ Nieder-Weisel. Voorzitter Baer Rouleuax was al op 5 april tijdens een “Akademischer Abend” in Nieder-Weisel benoemd tot “Ehrenmitglied” van Liederkranz.

In 1987 mocht het koor op 30 mei 1987 deelnemen aan het jubileumconcert b.g.v.het 75 jarig bestaan van Fanfare “de Echo” uit Hout-Blerick met als zanger-solist Gé Titulaer en Joop Kranen (piano). Het feit dat het koor zoveel werd gevraagd zegt voldoende over het niveau dat het had bereikt.

Op 18 september 1988 werd het 40 jarig bestaan ingezet met een Eucharistieviering in de St.Antoniuskerk met de nieuw ingestudeerde “Missa in festis duplicibus” van Licinio Refice, gevolgd door een koffietafel en een drukbezochte receptie en huldiging van jubilaris Arie Hayemaye. Hoogtepunt van het jaar was het lustrumconcert op 22 oktober in de “Staay” onder het motto “Een Muzikale reis door Europa” in samenwerking met de Reuverse Orkestvereniging. Met een avond voor leden en genodigden werden de jubileumfestiviteiten afgesloten, waarbij Jacques van Hees werd gehuldigd voor zijn 25 jarig lidmaatschap.