DIRIGENT

Poul van Rooij

Poul van Rooij werd in 1953 geboren in Boxmeer. Hij stamt uit een muzikale familie.  Op 27-jarige leeftijd begon hij serieus aan een muziekstudie begon. In 1980 besloot hij om in Maastricht naar het conservatorium te gaan, met als hoofdvak solozang. Van 1980 tot 1986 studeerde hij solozang bij Prof. H.G. Grimm aan het Conservatorium te Maastricht, met als specialisatie het Jugendliche Heldgenre: Wagner en andere dramatische componisten. Rollen als Siegmund (Walküre/R.Wagner), Floristan Beethovens Fidelio), Max (Freischütz / Weber) zijn hem op het lijf geschreven.

Zijn eerste engagement had Poul in augustus 1984 in Flensburg. Na drie jaar met veel koorervaring en solo-optredens werkte hij vanaf 1987 bij de `Städtische Bühne’ in Krefeld. In 1989 volgde een engagement bij de `Deutsche Oper am Rhein’ te Düsseldorf waar hij negen jaar zou blijven als tweede `Chortenor’ met soloverplichting.

In 1994 maakte hij in eigen beheer een Cd-opname van `Die Wesendoncklieder’ van Richard Wagner, met pianobegeleiding van Elke Molderings.

Poul van Rooij vestigde zich als zelfstandig ondernemer waarbij zingen, dirigeren, gastoptredens en het organiseren van muzikale evenementen zijn core-business vormden.

Vanaf 1999 was hij zelfstandig musicus en dirigent van diverse koren, docent aan de koristenopleiding van het Conservatorium in Maastricht en had hij een eigen Salontheater met een theaterprogramma, waar plaats was voor twee tenoren en een pianist. Poul had een voorkeur voor de typische mannenkoorzang. Sinds januari 2015 heeft het Blericks Mannenkoor het genoegen met hem te mogen samenwerken.